Op maat gemaakt

Dozen en boeken zijn in feite verpakkingen. 
Naast de beschermende functie, die ze bijna altijd hebben, geven deze verpakkingen ook vaak een bepaalde uitstraling aan de presentatie van de inhoud. Om zo, door hun vorm en uiterlijk, een meerwaarde te geven.

Een standaard vorm, die voor elke willekeurige inhoud geschikt is, bestaat niet.
Elke inhoud verdient een eigen benadering, die als het ware pas gegoten zit. Natuurlijk rekening houdend met de functie, het gebruik, het doel, kortom de wensen van de klant.

Soms is een perfect beschermende overslagdoos voor kostbare prenten of een boek wat nodig is. Geen franjes, uiterst functioneel. Een andere keer moet er een ‘verhaal’ aan de inhoud toegevoegd worden. Dan begint het spelen met vormen, materialen en kleuren, wat resulteert in een uniek exemplaar.
Voor een vel of vellen papier, of foto’s, geldt hetzelfde. Deze kunnen als boek gebundeld worden, maar ook los een ‘verpakking’ krijgen. Eindeloos zijn de mogelijkheden om papier vorm te geven of tot uiting te laten komen in allerlei eigentijdse bindingen, boekstructuren en presentatievormen.

De kwaliteit van de vorm, de constructie, de functionaliteit en de afwerking dienen natuurlijk van een hoog niveau te zijn en staan bij mij hoog in het vaandel. Dit geldt zowel voor boeken als voor dozen.

Ik ben in staat om, in samenspraak, een passende vorm te vinden èn te maken, rekening houdend met de persoonlijke wensen.
Vele jaren ervaring liggen hieraan ten grondslag.

Kom eens praten over uw wensen.

daidalos sidebar a